Перемога в обласному конкурсі «Кращий STEM-урок» у номінації «Математика»

Учитель математики Кутняк Ірина Михайлівна взяла участь у обласному конкурсі «Кращий STEM-урок». Захід був проведений Сумським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти з метою популяризації ідей STEM-освіти, підтримки педагогічних працівників, створення бази розробок інтегрованих уроків та заохочення педагогів застосовувати STEM-технології під час навчання, а також мотивування учнів вивчати через STEM-підходи природничо-технічні науки. На конкурс був представлений конспект інтегрованого уроку для 5-го класу. Тема: «Додавання та віднімання десяткових дробів».

Представлена розробка спрямована на розвиток особистості школяра через формування математичної компетентності у взаємозв’язку з іншими ключовими компетентностями.

Освітній процес на уроці організований як педагогічна взаємодія вчителя та учня. Протягом уроку всі учні залучені до активної роботи, беруть участь у обговоренні матеріалу, висувають власні гіпотези, працюють у групах, що дає можливість набути навичок, необхідних для спілкування та співпраці.

Інтеграція предметів здійснена через розв’язання вправ прикладного змісту (задачі про «стопу Галицьку», протяжність сухопутного кордону України, тощо). Застосування ментальної карти з теми «Десяткові дроби» дозволяє побачити тему в цілому, оцінити вивчений матеріал.

Використані на уроці інформаційно-комунікаційні технології навчання (онлайн-сервіс «Mentimeter», онлайн-сервіс «LearningApps», інтернет-ресурс «Wordwall»), інтерактивні вправи («кубик Блума», гра «Спіймай помилку») роблять урок унаочненим та інтерактивним.

За результатами конкурсу Ірина Михайлівна виборола І місце у номінації «Математика», нагороджена дипломом та сертифікатом за участь у конкурсі.