ЩАСЛИВІ КАНІКУЛИ — БЕЗПЕЧНІ КАНІКУЛИ

Закінчується непростий 2022-2023 навчальний рік і наближається довгоочікуваний час літніх канікул. Кожна дитина чекає на той час,  коли можна відпочивати, гуляти зі своїми друзями. Однак не варто забувати про те, що щасливі канікули — безпечні канікули. На жаль, так сталося, що сьогодні продовжуються бойові дії на території нашої країни, триває воєнний стан. Тож кожний з нас має бути обережним, а також знати правила чинного законодавства й дотримуватися їх. Тож для ліцеїстів та панянок 8-10 класів КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою була організована й проведена зустріч (онлайн) з поліцейським офіцером Глухівської територіальної громади, капітаном Калініченком Андрієм Олександровичем.

Під час цієї зустрічі, з метою запобігання вчинень дітьми різного роду правопорушень, офіцер поліції розповів дітям про важливість дотримання комендантської години під час воєнного стану, наголосив на тому щоб діти не вживали алкогольні напої та тютюнові вироби, зокрема і в громадських місцях. Також офіцер порадив дотримуватися правил безпеки дорожнього руху, особливо тим, хто користується скутерами, мопедами чи моторолерами; звернув увагу школярів на можливі наслідки у разі порушення вищевказаних норм чинного законодавства. Діти уважно слухали капітана поліції та ставили запитання, які їх цікавили. Зокрема їм було цікаво дізнатися про особливості служби в поліції й навчальні заклади, які готують фахівців поліції, наприклад, слідчих. 

Таким чином, учні нашого закладу отримали нові враження, знання та навички безпечної поведінки під час воєнного стану та літніх канікул, подякували офіцеру за проведену цікаву та продуктивну зустріч.