Кращий STEM-урок

Вчитель географії Ащеулова Інна Петрівна взяла участь в обласному конкурсі «Кращий STEM-урок». Педагог на розгляд журі подала розробку інтегрованого уроку географії та математики у 6 класі на тему «Руху води у Світовому океані. Океанічні течії».

В даній розробці висвітлені можливості використання інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій, інтерактивних вправ, hand made на уроках географії. Зокрема педагог продемонстрував як можна розвивати творчі здібності учнів та формувати STEM-компетентності, використовуючи інтернет-ресурси learningapps.org, wordart.com, wordwall, застосунок Canva, QR-код.

Під час вивчення теми уроку використовувалися елементи проблемного навчання, проєктної діяльності, командної роботи. Користуючись навчальним програмним комплексом Mozaik, переглянуті 3D сцени, відео. Для проведення взаємооцінювання та самооцінювання учнів, використовувалися тести навчального комплексу Mozaik. А також показані можливості роботи інтерактивної карти даного навчального комплесу.

На основі географічних знань для кожної групи учнів розроблені математичні вправи з теми «Ділення раціональних чисел». За допомогою простих речей розроблені дослідження, які дозволяють наглядно вивчати рухи води та встановлювати причини їх виникнення.