Різдвяні традиції українців

Зимові канікули – чи не найкраща пора для того щоб ознайомити  учнів з різдвяними традиціями українців? Саме таку мету переслідували вихователі КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою Каравайко С.С. та Юрченко О.М. які організували для учнів 9-А та 9-Б класів екскурсію до національного заповіднику «Глухів».

Під час промови екскурсовод, Пінчук Неля Юріївна, люб’язно розповіла дітям про особливості українських різдвяних традицій,  показала типовий для того часу побут, продемонструвала дідух та віфлеємську зірку.

Після вступного слова до уваги дітей була представлена колядка у виконанні Поліни Маслюк і фільм під назвою «Вечори на хуторі біля Диканьки» де діти змогли побачити і зрозуміти якими були тогочасні традиції, які вбрання носили дівчата та хлопці, як відбувалося святкування в селі.

Після завершення фільму, діти мали змогу розповісти колядки які вони знають, спробувати узвар і скуштувати круасани, поділитися власними враженнями від перегляду фільму. Загалом, учні гарно провели час, побачилися один з одним і  отримали задоволення від проведеного заходу.