ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ В ЛІЦЕЇ

Відповідно до річного плану Глухівського ліцею та з метою практичного відпрацювання учасниками освітнього процесу теоретичних знань і навичок з питань цивільного захисту 24 квітня в закладі освіти був проведений День цивільного захисту. Під час виховних годин здобувачі освіти пригадали правила поводження при обстрілах та з вибухонебезпечними предметами, замаскованими під побутові; дотримання безпекових заходів під час прогулянки на природі (про заборону прогулянок до лісу, річки); небезпеку отруєння хімічними речовинами, поведінку в соцмережах тощо.

Учителі дисциплін природничого циклу Дарменко С.М., Кострова Л.О., Малютіна Н.А., Шилова Н.В., Фарина С.В. провели тематичні уроки: «Безпечна прогулянка в період війни», «Бережи здоров’я і життя», «Надання першої домедичної допомоги» та ін.

Практичний психолог Нінько С.М. організувала для педагогічних працівників практичне заняття з метою збереження і відновлення ментального здоров’я в умовах воєнного стану, під час якого надала рекомендації щодо способів самовідновлення, застосувала практичні вправи для налаштування педагогів на позитивний емоційний стан.

Змістовним та інформативним було лекційно-практичне заняття для працівників закладу, проведене завідувачем навчально-консультаційного пункту м.Глухів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в Сумської області Мельником О.В., під час якого присутні повторили та відпрацювали алгоритм евакуації при надзвичайних ситуаціях.

Окрім того, протягом дня в асинхронному режимі класні керівники та вихователі організовували конкурси малюнків на тему цивільного захисту, вікторину «Правила поведінки в надзвичайних ситуаціях», відеоуроки «Надання першої домедичної підготовки», тести на теми надзвичайних життєвих ситуацій, показ та обговорення навчальних кінофільмів з теми цивільного захисту.

Велике зацікавлення у здобувачів освіти викликали зустрічі з представниками правоохоронних органів та ДСНС.

День цивільного захисту в ліцеї пройшов насичено й змістовно, заходи дали змогу практично перевірити здатність учасників освітнього процесу та працівників ліцею обдумано й чітко діяти для захисту свого життя та здоров’я у надзвичайних ситуаціях в умовах воєнного стану.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам та запрошеним фахівцям за проведену роботу, що сприяє формуванню та розвитку в учнів та працівників ліцею високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, здатності самовіддано виконувати завдання цивільного захисту!