ЗУПИНИМО БУЛІНГ РАЗ І НАЗАВЖДИ

Для якісного та успішного навчання, необхідно створювати якісні умови. Це дозволить дитині відчувати себе комфортно і впевнено. Проте існують явища, які навпаки можуть нести шкоду моральному та фізичному здоров’ю. Таким явищем вважається булінг (цькування).  

Згідно ст.1 Закону України «Про освіту», під булінгом (цькуванням) розуміють діяння (дії або бездіяльність) учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи та (або) такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Відповідно, з метою попередження різних форм проявів булінгу, для здобувачів освіти 10 класу була проведена виховна година на тему «Зупинимо булінг раз і назавжди». Діти ознайомилися з можливими формами булінгу,  його наслідками та відповідальністю за цькування.