МИТТЄВОСТІ ВІЙНИ

Панянки та ліцеїсти 9-х класів разом з вихователями (Юрченко О.М, Каравайко С.С.) та класними керівниками (Дзекелевою С.М., Никоненко З.О.) відвідали виставку “Миттєвості війни 1941-1945 років” символічно розміщену в Київських воротах міста Глухова.

Завдяки екскурсоводу Нелі Юріївни нам вдалося відчути біль і смуток тих часів. Відкрити незвіданий для себе Глухів. Подолати страх смерті і невимовну шану до загиблих і полеглих як військових так і мирних жителів. Військові атрибути для людей післявоєнного періоду стали буденними речами. Мова іде про частину літака,яка прикривала дрова від опадів, чи розірваного снаряду в який ставили відро з водою для худоби, щоб воно не перевернулося і не розлилося. Все це здавалося чимось далеким і таким не реальним, якби ми самі не стали свідками військової агресії в мирний для всіх країн час. Як і в роки другої світової війни так і сьогодні велика сила криється в підтримці та вірі в нашу перемогу сильних держав.

Сьогодні це теж історія, яка в майбутньому вражатиме тих, хто торкнеться її душею і відіб’ється в щирих розповідях екскурсоводів, рядками історичних книг. Світ і Бог любить незламних. Адже навіть відсутність світла не злякала нас, ми ввімкнули свої ліхтарі і проявили силу національного духу.