210-та річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Тарас Шевченко – велична постать історичного та літературного життя нашої України. Тараса Григоровича справедливо називають великим українцем, адже у його творчості наша історія, наша мрія та надія. Він зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Шевченківські дні – чудова нагода вшанувати Кобзаря, дізнатися більше про його життя та творчість, почути його поезію, таку актуальну сьогодні. Здобувачі освіти Глухівського ліцею-інтернату долучилися до відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Протягом тижня вихователями, класними керівниками, учителями-словесниками  проведено безліч цікавих тематичних позакласних заходів, вікторин, конкурсів, виховних годин, квестів тощо. Кожен день на учнів чекало щось нове: тематичний квест «Тарас Шевченко – майстер універсального таланту», гостьова лекція доктора філологічних наук, професора ГНПУ ім. О. Довженка Новикова А.О., урок-пам’ять «Тарасова доля – то правда жива», віртуальна екскурсія «Слідами Великого Кобзаря», фотоквест «Мій Шевченко», тематична виставка, присвячена життю і творчості Т. Шевченка, перегляд відео «Книга-мандрівка. Тарас Шевченко», літературна вікторина за творчістю Т. Шевченка, участь у конкурсі «Вічне слово Кобзаря» (ГНПУ ім. О. Довженка) та інші.

Творчість Т. Шевченка є імпульсом до розуміння суті української історії, життя народу. Із упевненістю можна говорити, що «Шевченко виступає сьогодні духовним будівничим нашої держави». Минають роки і століття, відходять у небуття покоління. Та генії не вмирають, бо доки житиме український народ, доти житиме в народі гнівна й ніжна муза Шевченка. Нам потрібна його свята і незрадлива любов до України, яка була для нього всім, і він є нині всім для українців.