Міцна сім’я – могутня держава…

Сім’я, увібравши в себе історичний досвід всіх попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій нації. Адже саме у сім’ї дитина отримує перші уроки любові. У родині дитина набирається сил і натхнення, які допомагають їй долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги.

Сьогодні особливо актуально звучить проблема родинного виховання, адже батькам часто не вистачає терпіння, вільного часу для виховання дітей, тому й виникають між ними непорозуміння. І як добре, коли на допомогу приходить мудрий порадник – вчитель, який проводить активну й кропітку роботу з дітьми та батьківською громадою.

З метою пропаганди кращого досвіду сімейного виховання, формування педагогічної культури сучасної сім’ї, моральних цінностей з позиції добра, справедливості, правди, людяності; виховання гуманних взаємин між членами кожної родини, важливості ролі сім’ї у житті суспільства; виховання національної свідомості та самосвідомості, наслідування кращих моральних зразків родинного виховання у період з 01.02.2024 року по  29.02.2024 року у  КЗ СОР Глухівському ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою було проведено тематичний місячник родинного виховання під девізом: «Міцна сім’я – могутня держава».          

Класними керівникам та вихователями 3-11 класів у відповідності до вікових особливостей здобувачів освіти проведено виховні заходи, присвячені питанню гендерних ролей в суспільстві, вихованню зразків поведінки жінок і чоловіків, які ґрунтуються на українських традиціях, пов’язаних зі статтю, взаємовідносин у родинах, спрямовані на прищеплення поваги до батьків, до сімейних традицій. Зокрема: виховна година «Ми всі різні, але рівні» (класний керівник 8 класу Мінченко О.В.), бесіда «Ми – разом! Ми – єдині! І в цьому наша сила!» (вихователь 4-А класу Москаленко О.В.), година спілкування  «Мої обов’язки в сім’ї» (класовод 4-А класу Солдаткіна М.В.), виховна година «Подаруй щастя тим, кого любиш» (вихователь 9 класу Васіна О.В.), година спілкування «Важливість родини у житті людини» (вихователь 5 класу Шевченко Т.І.), бесіда «Родинні обереги» (вихователь 3-А класу Самофал А.О., вихователь 4-Б класу Остра Н.П.),  круглий стіл «Любов до ближнього – джерело величі людини» (вихователь 10 класу Лук’янова К.Ю.). Гаркавою С.В., завідуючою медіатеки, було організовано традиційну виставку літератури «Сім’я – дзеркало душі», присвячену родинному вихованню. Серед учнів 3-5 класів організовано виставку малюнків «Сім’я моїми очима». Практичним психологом Нінько С.М. розроблено поради «10 золотих правил для батьків, аби виховати щасливих дітей».

Отже, відроджуймо родинні звичаї, прищеплюймо нашим дітям любов і повагу до найсвятішого – до родини!