Прості знання, які рятують життя

Уміння надавати першу допомогу – дуже важливе в умовах сьогодення. Надати правильно першу домедичну допомогу повинен уміти кожен.

У рамках співпраці Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою з Глухівським фаховим медичним коледжем Божок В.І., викладач екстреної медичної допомоги та військово-медичної підготовки, провела тренінгове заняття з ліцеїстами та ліцеїстками з надання першої домедичної допомоги. Навчали насамперед того, що може знадобитися у повсякденному житті: надання невідкладної допомоги, переведення постраждалої людини у відповідне положення, проведення серцево-легеневої реанімації та зупинка кровотечі. Ліцеїстам показали ази дій, які здатен виконати кожен для полегшення стану у разі травм. Діти закріпили вміння оцінювати стан потерпілого та визначати, якої допомоги він потребує найперше.

Заняття було надзвичайно цікавим та корисним! Надати правильно першу домедичну допомогу та не нашкодити – необхідність кожного, адже прості знання рятують життя.