Тиждень методичного об’єднання вчителів точних наук

Відповідно до плану роботи МО вчителів точних наук у КЗ СОР Глухівському ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою з 20 листопада по 24 листопада 2023 року тривав тиждень методичного об’єднання вчителів точних наук. Протягом тижня, учителями МО були проведені навчально-виховні заходи.

У рамках тижня методичного об’єднання вчителів точних наук учителем математики Кутняк Іриною Михайлівною були проведені уроки у 6-х класах. Вся робота на уроках була спрямована на розвиток особистості школярів через формування математичної компетентності у взаємозв’язку з іншими ключовими компетентностями, освітній процес організований  як педагогічна взаємодія вчителя та учнів.

Вивчаючи тему «Пропорція. Основна властивість пропорції» шестикласники мали змогу самостійно опрацювати новий матеріал, висували гіпотези та самі сформулювали «Основну властивість пропорції», учитель лише корегував відповіді.

З метою підвищення  пізнавального інтересу та мотивації використаний інтернет-ресурс «Wordwall», що зробив урок унаочненим  та інтерактивним.

Набути учням навичок, необхідних для спілкування та співпраці, допомагала організована  робота в групах.

Учителем фізики О. В. Мінченко було проведено гру «Тепловий герой» у 8 класі. Гра проходила у вигляді змагання між командами з дослідження певного виду палива – «теплового героя» та його можливостей. Кожний учень мав можливість проявити активність, відчути впевненість у собі та своїх знаннях і  ще раз переконатися, що здобутий досвід на уроках фізики може стати в нагоді в будь-якій життєвій ситуації.

Учителем інформатики Солдаткіним О.В. було проведено урок у 3-Б класі на тему «Конфіденційність даних, приватна інформація». На початку уроку здобувачі освіти виконали інтерактивну вправу «Правильна поведінка у мережі», у ході якої пригадали вивчене з минулої теми. Після вивчення нового матеріалу дівчатка разом із вчителем виконали завдання гри «Приватна чи публічна інформація?». Вищезгаданий урок з інформатики про конфіденційність даних та приватну інформацію є важливим етапом формування цифрової грамотності серед учнів.

Вчитель інформатики Павленко Є.О., провів урок у 6 класі на тему: «Графічний редактор Krita. Створення та опрацювання растрових зображень у графічному редакторі Krita». На уроці інформатики вчитель ознайомив здобувачів освіти з графічним редактором та разом створили зображення за зразком. Також у 5-х класах оглянули інформаційні ресурси Інтернету для навчання, олімпіади та конкурси, виконали практичні вправи в Інтернеті.

«Не достатньо знати, необхідно також застосовувати», під таким девізом учителем математики Никоненко З.О. був проведений урок алгебри у 9-А класі на тему «Цікава квадратична функція». В одній системі координат діти будували декілька графіків квадратичної функції, кожна з яких була задана на певному проміжку і в результаті отримували фігуру на площині. Такі завдання передбачають закріплення знань і вмінь учнів використовувати свої знання на практиці.

Математика може бути не тільки потрібною і складною, але і цікавою. Леонардо да Вінчі говорив: «Жодне дослідження людини не може бути назване істиною, якщо воно не проходить через «математичні доведення»». У цьому переконалися дівчатка 9-Б класу разом з учителем математики Галецькою Т.В. протягом заходу «Турнір веселих та кмітливих математиків». Захід проходив у вигляді гри між двома командами. Дівчатка поглибили й розширили знання про математику, розвивали логічне мислення, проявляли кмітливість, винахідливість у нестандартних ситуаціях з ігровими моментами, цікавість до математики, її історії. Кожен учасник грамотно висловлював свої думки, відстоював свою точку зору. Цей захід розкрив цікаві сторони математичної науки.