1 ЖОВТНЯ — ДЕНЬ ЗАХИСНИКІВ І ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

Щороку в Україні відзначають День захисників і захисниць України. За традицією це державне свято зазвичай відзначалося 14 жовтня. Починаючи з 2023 року, відповідно до Закону України «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України» за номером № 3258-IX, підписаного Президентом України Володимиром Зеленським від 14 липня 2023 року, День захисників і захисниць України відзначатиметься 1 жовтня. Вся країна зупиниться щоб вшанувати пам’ять полеглих захисників та захисниць у боротьбі з російськими окупантами.

Відповідно напередодні цього державного свята, вихователь 10 класу Каравайко С.С. провів для своїх вихованців виховну годину на тему «1 жовтня — День захисників і захисниць України». Метою цього заходу було інформування здобувачів освіти про зміну дати проведення цього свята, виховання гідності і поваги до всіх захисників і захисниць України, вшанування пам’яті тих хто загинув захищаючи нашу країну.

У результаті проведеного заходу діти не лише дізналися про те коли відбуватиметься це свято, але й усвідомили важливість віддання шани тим хто схилив голову за свободу Батьківщини.