ЕКСКУРСІЯ ДО «НАРОДНОГО МУЗЕЮ ІСТОРІЇ ГЛУХІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ» ТА  МУЗЕЮ «РІДКІСНОЇ КНИГИ»

Сьогодні наша країна переживає дуже складні часи. Війна зруйнувала багато планів, забрала багато людських життів та залишила негативний слід в пам’яті українців і в серцях наших дітей. Відповідно, аспекти організації дитячого дозвілля та відпочинку в цей час набувають першочергового значення.

І саме тому 29 березня 2023 року, під час весняних канікул, ліцеїсти та панянки 9-А та 9-Б класів разом з вихователями та класними керівниками (Каравайко С.С., Юрченко О.М., Никоненко З.О.) відвідали «Народний музей історії Глухівського національного педагогічного університету», побували в музеї «Рідкісної книги».

Екскурсію залами музею провів доктор педагогічних наук, завідувач кафедри історії, правознавства та методики навчання Гриценко А.П., який розповів про історичні етапи створення і функціонування Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, згадав за постать відомого кінорежисера Олександра Довженка ім’я якого носить заклад. Екскурсію продовжили в музей «Рідкісної книги», де мали можливість відчути дотиком рук книгу 1761 року та охопити зором семитисячну колекцію рідкісних книг, із захопленням переглянути факсимальне видання Пересопницького Євангеліє.

Проведений захід приємно здивував дітей, дав їм змогу дізнатися багато корисної інформації про історію місцевого університету та рідного міста.