Марафон до Дня української писемності та мови

Кожного року, 9 листопада, українці відзначають День української писемності та мови. Упродовж століть українська мова, так само як і її носій – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав. Нині українська мова має державний статус.

Класним керівником і вихователем для паняночок 2-Б класу КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою було проведено тематичний марафон, який складався з трьох етапів. Мета марафону – популяризувати українську мову, зробити її мовою повсякденного спілкування і вкотре переконатися, що наша державна мова – найкраща!

І етап марафону – урок з української мови, який мав тематичну назву  «Знавці української мови»; ІІ етап – виховна година «Бринить, співає наша мова!»; на ІІІ, заключному, етапі дівчатка мали змогу взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Мова моєї країни» і пройти Всеукраїнську олімпіаду з української мови.

Отже, паняночки власним прикладом показали, що варто докладати зусиль, аби українська мова не тільки зберігалася, але й розвивалася. Нею варто розмовляти, писати, послуговуватися будь-де!