День пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні особливий день – день ліквідатора. Що це за люди і за що країна їх шанує? Який особливий слід залишили ліквідатори в історії нашої країни? Про це  дівчаткам та хлопчикам 5-7 класів Глухівського ліцею-інтернату розповіли на виховних годинах вихователі. Щороку цей день в Україні вшановують героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це день тих людей, які ціною свого власного життя й здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, яка відбулася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції.

Ця біда торкнулася сотень тисяч українців – ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Завдяки мужності ліквідаторів, ми сьогодні можемо з жахом згадувати про ті події. Без самовідданого героїзму тих мужніх людей, наслідки могли б бути набагато гірші. На жаль, багато хто з ліквідаторів вже давно покинули це земне життя. Тому велика шана і уклін до землі всім героям, всім, хто не жалкував себе, всім, хто спас нас від ще більшого лиха.

Ця катастрофа ще дуже довго буде відчуватися важким відлунням в наших серцях. Нехай мирний атом служить на благо людства.