Калина пам’яті

Здобувачі освіти ліцею долучилися до Всеукраїнської акції «Калина пам’яті», організованої командою платформи пам’яті «Меморіал». Метою заходу є вшанування пам’яті загиблих Героїв, підтримки тих, хто втратив близьких, залучення дітей до важливої суспільної ініціативи.

Захід розпочався з хвилини мовчання за загиблими захисниками та захисницями. Ведучі нагадали присутнім, що 1 жовтня в Україні відзначався День захисника і захисниці України, однак, на жаль, захищати країну часто доводиться ціною власного життя. Присутні дізналися, скільки людей, життя яких пов’язане із  закладом освіти, загинуло, ким були ці люди, чим вони займалися в цивільному житті, про що мріяли, як потрапили на війну, де воювали та як загинули. Після кожної з розповідей про колишніх учнів Віталія Бережного, Івана Кривенка, Олександра Ступаченка, Миколу Годунова, Олександра Зюкіна; мобілізованого вчителя Захисту України Тищенка Ігоря старшокласники висаджувати саджанець, присвячений конкретному загиблому захисникові чи захисниці. Наприкінці була встановлена пам’ятна табличка, а сам захід завершився Гімном України.

Участь в акції є важливою для ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, адже педагогічний колектив постійно дбає про патріотичне виховання ліцеїстів, формування їх національної свідомості, поваги до військових, які боронять чи боронили цілісність нашої держави, але загинули, виконуючи свій військовий обов’язок.