Всеукраїнська осіння школа «MAS.STEM.UA»

З 24 жовтня по 29 жовтня 2021 року Національним центром «Мала академія наук України» було проведено Всеукраїнську осінню школу «MAS.STEM.UA» у режимі онлайн. До навчання долучилися учень 10-А класу Жотік Дмитро та учениця 7-Б класу Мажуга Ксенія КЗ СОР Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою під керівництвом вчителя фізики Мінченко О.В.Захід проходив у незвичному форматі, адже навчальні заняття для дітей і вчителів відбувалися як разом, так і окремо. На практичних заняттях учасники виконували відкриті задачі з фізики, вчилися програмувати та створювати застосунки, вивчали астрономію, працювали з цифровою лабораторією, освоїли прості способи визначення якості харчових продуктів у домашніх умовах. Для учнів та вчителів було запропоновано лекції на різноманітні теми: «Уведення до соціоніки», «Мікроконтролери та їх застосування в пристроях і приладах», «Відкриті задачі як шлях до дослідницької діяльності», «Астрономія в творах мистецтва та літературній творчості», «Цифрова лабораторія: моделі у фізиці та реальність», «Вакцина – тренер імунної системи». Окремо для вчителів були проведені лекції з соціоніки «Теорія типів інформаційного метаболізму як наукова основа особистісно-орієнтованого навчання», «Теорія мислення Л.М. Веккера і Модель «А» Аушри Ауґустінавічюте», «Математизація соціоніки і розвиток критичного мислення», «Елементи сучасної математичної соціоніки». Після навчальних занять учасники школи виконували контрольні завдання.Навчання у Всеукраїнській осінній школі «MAS.STEM.UA» пройшли результативно: Жотік Дмитро має 5 відзнак: «Цифрова лабораторія: моделі у фізиці та реальність» – І місце, «Відкриті задачі як шлях до дослідницької діяльності» – І місце, «Мікроконтролери та їх застосування в пристроях і приладах» – І місце, «Прості способи визначення якості харчових продуктів в домашніх умовах» – ІІ місце, «Дослідницьке завдання для учнів від Білоус С.Ю.» – ІІІ місце; Мажуга Ксенія має 2 відзнаки: «Цифрова лабораторія: моделі у фізиці та реальність» – ІІ місце, «Прості способи визначення якості харчових продуктів в домашніх умовах» – ІІІ місце. Вітаємо учнів та вчителя з успішним завершенням школи та бажаємо їм нових навчальних і наукових здобутків у майбутньому!