Апельсинка – вітамінка!

Апельсиновий сік – важливий елемент здорового харчування. Його можна по праву назвати одним з найпопулярніших напоїв у світі.
Апельсин – надзвичайно корисний плід, який має багатий вітамінно-мінеральний склад. У ньому містяться: бета-каротин, фолієва кислота, вітаміни групи В, А, В1, В2, В5, В6, С, Н і РР, а також необхідні організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, залізо, молібден, фосфор і натрій. В апельсині містяться пектини, які сприяють посиленню моторики кишечника і зменшення гнильних процесів. Апельсини є прекрасною профілактикою авітамінозу, зміцнюють імунітет, знижують рівень холестерину в крові, позитивно впливають на діяльність серцево-судинної системи.
Апельсиновий сік, як і весь плід в цілому, має протизапальну та антимікробну дію і тонізуючий ефект, рекомендований при захворюваннях нервової системи, подагрі і для відновлення після перенесених вірусних захворювань і переломів, так як сприяє регенерації кісткової тканини.
Поласувати свіжовичавленим апельсиновим соком та забезпечити добову норму вітаміну С мали змогу паняночки 5-Б класу Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою (вихователь Москаленко О.В.). Вживайте апельсини та будьте здорові!

Add a Comment

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *